Kall en spade for nettopp det Barth Eide, vi støtter indirekte Irans narkokrig!

I avisen Ny Tid kunne vi i forrige uke lese en artikkel om “Amir”, som ble henrettet av Iranske myndigheter i en narkotikasak. “Amir” hadde simpelten kjørt i en bil som hadde vært stoppet med narkotika tidligere på dagen, for dette ble han henrettet sammen med 9 andre. Tortur og fremtvungne “tilståelser” er vanlige i sånne regimer, for det er ofte politisk motivert. Man vil kritikere til livs og undertrykke befolkningen generellt. Etter at regimet slo ned demonstrasjonene etter valgene i 09, har nemlig henrettelsene doblet seg. Lite som tyder på at antallet narkomane rundt om har det (og Iran er det viktigste transittområdet for opium/heroin) Derfor er det besynderlig at denne politikken blir legitimert politisk og støttet økonomisk gjennom FN-org. UNODC.

Den ferske utenriksministeren vår Espen Barth Eide føler seg trygg på siden Norge kun støtter 2 av 3 delprogram i FN-opplegget, så går ikke våre midler til å støtte henrettelser. Hva slags garantier kan lille norske UD gi på sånnt? Dessuten er det revnende likegyldig, vi gir uansett en slags politisk støtte ved å være endel av dette. Vår ambassadør får møte en vise-utenriksminister fra landet for å tørt “bry dem med dette spm”. Det hjelper ikke å kritisere de vi er uenige med for å praktisere dødsstraff, når vi er allierte med andre land som fortsatt har det. Sålenge vi egentlig logrer med regimet, investerer i Kaspihavet og fortsetter som før, kommer selvsagt og Iran til å gjøre det. Barth Eide hevder at vi stadig kritiserer regimet, jeg kritiserer selv bilister som ikke bruker blinklys når jeg er ute og kjører moped (men de hører meg ikke….)

Kan vi tro at FN og Norges bidrag til krigen mot narkotika engang hjelper, når Iran stadig er nr.1 transittland og henretter som aldri før? Det virker ikke som signalene fra Iran Human Rights når frem til norske UD, for vi fremholder jo støtten. Mens verden hyler og bærer seg over Iran og vil innføre handelsboikott over atomprogrammet deres, er det urovekkende stille rundt f.eks. dette spm. Så derfor satte jeg pris på denne artikkelen som satte fokus på en mørk side av Norges bilaterale innsatser Var bilpassasjer, ble henrettet

Morten Muggerud
Medlem, Foreningen for Human Narkotikapolitikk

Vist 186 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder